Geri Git   BilgeNesil.com - Arayışa Son Veren Adres |:::::| Bu Sese Kulak Verin |:::::| > Kültür - San'at & Eğitim > Eğitim - Öğretim - Dersler > Siyasal Bilgiler / Hukuk

Yeni Konu Gönder  Yanıtla

LinkBack Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 06-02-2010   #1 (permalink)
Ağırlatıcı-Hukuk
Şengül

Ağırlatıcı-Hukuk

Ağırlatıcısıf Ağırlaştıran, çoğaltan -Cez huk Ağırlatıcı sebepler, bir suçun cezasını artıran ve suçun unsurlarının dışında kalan sebepler (Bu sebepler olmasa da yine suç oluşur)
--Fiili ağırlatıcı sebepler, suçun işlendiği zamana, yere, suç işlenmesinde kullanılan araçlara ilişkin nesnel sebepler Ağırlatıcı sebepler, bütün unsurları var olan bir suçun yalnız cezasını artıran hallerdir

--Kanuni ağırlatıcı sebepler, yasada açıkça ağırlatıcı sebep olarak belirtilen haller (Örneğin kasten adam öldürme suçunda fiilin zehirleme suretiyle işlenmesi kanuni ağırlatıcı sebeptir TCK'nın 449maddesinde bu durum açıkça belirtilmiştir)

--Kişisel ağırlatıcı sebepler, suçlunun kişisel durumuna, suçlu ile mağdur (suçtan zarar gören kişi) arasındaki ilişkilere ve mağdurun özelliklerine bağlı olan sebepler
--Takdiri ağırlatıcı sebepler, yasada açıkça ağırlatıcı sebep olarak belirtilmeyen, yargıcın takdirine bırakılmış sebepler

Görüntülemeler: 26
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

« Emperyalizm | Adli »

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları