Geri Git   BilgeNesil.com - Arayışa Son Veren Adres |:::::| Bu Sese Kulak Verin |:::::| > Kültür - San'at & Eğitim > Eğitim - Öğretim - Dersler > Siyasal Bilgiler / Hukuk

Yeni Konu Gönder  Yanıtla

LinkBack Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 07-01-2009   #1 (permalink)
Diplomasinin Bugünü
Şengül

Diplomasinin Bugünü

Büyükelçi, bir devlet başkanının yabancı bir ülkedeki temsilcisidir Büyükelçiler siyasal açıdan en önemli diplomatlardır Çağdaş iletişim araçları elçilere kendi ülke hükümetleri ile doğrudan ilişki kurabilme olanağını yaratmıştır Böylece büyükelçiler önemli konularda karar almadan ya da tasarılar yapmadan önce devlet başkanları ile görüşebilmededirler Bugün ülke halkları, başka ülkelerle diplomatik ilişkilerin nasıl yürüdüğü konusunda 19 yüzyıla göre daha fazla bilgi sahibidir

Gene de, güvenlik nedenleriyle bazı konuların halktan gizlenmesi gerekebilmektedir Konsolosluklar, bir devletin yabancı bir ülkede bulunan yurttaşlarının kişisel ve ticari sorunlarıyla ilgilenir
Birçok ülkede, üst düzeydeki görevlerin dışındaki tüm diplomatik görevler, üstün başarı gerektiren devlet sınavlarını geçenlere verilir Birçok genç kadın ve erkek için diplomatik görev alanı çok çekicidir

Görüntülemeler: 170
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Etiketler
bugunu, diplomasinin

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları